Aromaterapi Yağları

Aromaterapi Yağları

Gösterilen: 1 ile 21 arası, toplam: 58 (3 Sayfa)

Uçucu & Sabit Yağlar Hangileridir?

Uçucu ve sabit yağlar, bitkilerin kabuk, yaprak, meyve, çiçek, tohum, sap, kök gibi farklı bölümlerinden elde edilen, ruh, beden, zihin dengemizi sağlamak için yardımcı olan, 6000 yıllık koruyucu bir hekimlik sistemi olan aromaterapide kullanılan iki temel hammaddedir. Uçucu Yağların bitkilerin özü ve ruhu olduklarına inanıyoruz. Doğada var olmak ve korunmak için salgıladıkları kokunun çok yoğun özütüdür, bu yüzden İngilizce ’deki ‘essential oil’ın karşılığı olan esansiyel yağ olarak da anılır. Beden ve zihni koku yolu ile uyararak bilinç altımıza ulaşır, bütünsel olarak iyileşmemize katkıda bulunurlar. Sabit Yağlar, baz yağlar olarak da bilinirler. Cilt ile direkt temas için uygun yağlar olup uçucu yağlar ile karıştırılarak da kullanılabilirler. Cildimizin alt tabakalarına iyileştirici ve dengeleyici molekülleri taşırlar.

Uçucu & Sabit Yağlar Arasındaki Farklar Nelerdir?

Uçucu ve sabit yağlar yaygın olarak kullanılan elde edilme yöntemleri ve bitkilerin yağın elde edildiği bölümleri ile birbirlerinden ayrılırlar. Uçucu yağlar genellikle su buharı distilasyonu yöntemi ile elde edilirken, Portakal Uçucu Yağı ve Bergamot Uçucu Yağı gibi narenciye kabuklarından elde edilen uçucu yağlar bunların dışında kalmaktadır, sabit yağlarda ise soğuk sıkım ya da maserasyon yöntemleri kullanılır. Uçucu yağlar güçlü içerikleri sebebiyle sabit yağlar gibi cildimize doğrudan sürülmeye uygun değildirler, yine sabit yağların büyük bir kısmı yemeklerimize de rahatlıkla eklenebilirken uçucu yağlar doktor tavsiyesi olmadan ağza alınmamalıdırlar. Ritüellerinize dahil edebileceğiniz aromaterapi tütsüleri ve buhurdanlar & tütsülüklere de göz atabilirsiniz.

Sabit Yağların Faydaları Nelerdir?

Sabit Yağlar, cildimizin ve saçımızın yağ dengesini sağlama, cildimize elastikiyet kazandırma, yaralarımızın iyileşmesine katkıda bulunma, güneşin ve soğuğun zararlarına karşı koruma kalkanı oluşturma gibi amaçlarla kullanılır. Bunlar cildimize doğrudan temasa uygun oldukları için masaj yağı karışımlarında baz olarak kullanılabilirler. Güneşten gelen UVA ışınlarına karşı filtreleme özelliği olan susam yağı, hindistan cevizi yağı gibi sabit yağlar ile bir güneş yağı hazırlanabilir. Argan yağı saç bakımımız için vazgeçilmez bir yağ iken, jojoba yağı en yağlı cildi bile dengesine getirebilir, kuşburnu çekirdeği yağı cildimize canlılık katar ve lekelerin giderilmesine yardımcıdır. Ayrıca doğal saç yağları ile bakım rutininizi tamamlayabilir, sağlıklı bir görünüme ulaşabilirsiniz.

Uçucu Yağların Faydaları Nelerdir?

Uçucu Yağları sadece güzel kokuları için kullanmayız. Ruh, beden, zihin dengemizi sağlayacak şifayı da yine bu yağların şifalı kokularından alırız. Her bitkinin farklı frekansı ve şifalı yönleri olduğu için faydaları da farklıdır. Uçucu Yağlar fiziksel bedenimizi iyileştirirken ruhumuza ve zihnimize de iyi gelir, istenmeyen enerjiler temizler, çakralarımızı arzuladığımız dengesine ulaştırmaya yardımcı olur. Bu anlamda günlük hayatımıza hem pratik yönleriyle hem de ruhani ve zihinsel şifaları ile dahil olurlar. Tıpkı uçucu yağlar gibi vücut bakım yağlarımız da duş sonrası bakım setinizde dinlendirici bir bakım keyfi yaşatabilir. Günlük Uçucu Yağı bizi negatif enerjilerden koruduğu kadar antiseptik özellikleriyle bakteri ve virüslere karşı da korunmaya yardımcı olur. Lavanta Uçucu Yağı vücudumuzun gevşemesini sağlayarak bizi uykuya da hazırlar. Ylang Ylang Uçucu Yağı dişil enerjinin yağı iken Patchouli Uçucu Yağı dişil ve eril enerjiyi dengeler. Limon Uçucu Yağı enerjimizi yükseltir ve havadaki kötü kokuları baskılayan ve güçlü antibakteriyel etkilerinden dolayı doğal ev temizliğinin olmazsa olmaz yağıdır.